Andy kävi katselemassa lakeutta menneenä viikonloppuna. Kolmen päivän Pohjanmaan kiertue otti voimille, joten blogin päivittäminen on antanut odotella itseään.
Andyn keikkabussi starttasi Kontiolahdelta perjantaina klo 11:45 ja kaartoi Perä-Seinäjoelle hiukan yli klo 18. Helteinen  menomatka sujui ongelmitta neljällä pysähdyksellä.
Viikonlopun tukikohtana oli Kalajärven lomakylässä josta vuokrasimme kohtuu hintaisen ja siistin lomamökin Tuula Lepistöltä. Voimme suositella mökkiä muillekin lomamatkalla majaa Pohjanmaalla tarvitseville.

1633781.jpg
Ihan kiva mökki, mutta joko mennään kotiin?

 

Ensimmäisenä iltana Andy oli hiukan erimieltä yöpymisestä lomamökissä ja oli koko ajan lähdössä kotiin. Mutta ei auttanut ovella pyöriminen vaan yö meni itikoita (ei paikallisia lehmiä) metsästäessä.

Lauantaiaamuna suuntasimme keulan kohti Lapuaa ja siellä jäähallissa pidettyä Golden Ringin näyttelyä. Jäähalli olikin hieno paikka pitää helteisenä päivän koiranäyttelyä. Paikalla oli 117 kultaista ja englantilaiset tuomarit.

1633783.jpg
Pitävää tämä Lapualainen jää

Kehässä Andyllä meni melkein hienosti, mutta yksilö liikkeissä Andy tunnisti meille tuntemattoman miehen kehän ulkopuolelta, jota piti ihan kääntyä takaisin katsomaan. Onneksi tuomari pyysi liikkeen uudestaan, vaikka silloinkin Andyn katse nauliintui tuohon hahmoon. Kenet lie nähnyt.

Gillian Wicklow Andystä:
Miellyttävä keskikultainen koira. Suloinen pää. Tumma pigmentti. Hyvät lavat ja olkavarret. Suora etuosa. Tasainen ylälinja. Hyvät kulmaukset. Suorat kintereet. Kaipaisi enemmän massaa. Voisi olla hieman enemmän luustoa.

Laatuluokka: EH       

Majapaikkaan palattuamme Andylle maistui ruoka aamuisen paaston jälkeen. Samoin se sopeutui mökkielämään ja rauhoittui nukkumaan lauman toipuessa näyttelypäivästä.

Sunnuntain aamuohjelmaan sisältyi pakkaaminen ja lomamökin siivoaminen. Klo 9 aikaan jätimme hyvästit majallemme ja suuntasimme Tuurin miljoonakoiraan toiveissa että tuuri kääntyisi hiukan. Tuurin näyttelykenttä oli melkoista pölyhiekkaa jota tuuli pöllytti hampaisiin ja tukkaan. Ajoittain aurinko paistoi helteisesti, mutta pilvet pitivät sään inhimillisenä. Lauantain kultaisten määrä oli kutistunut puoleen, vaikka avo- luokassa oli melkein samat koirat. Kehässä Andy onnistui paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Tuomaria miellytti erityisesti Andyn auringossa kiiltelevä turkki, joka olikin perjantai-illan pesun jälkeen todella upeassa loistossa. Tuomari kävi sitä ihan suullisesti kehumassa.

Riitta Liisa Lehtonen Andystä:
Mittasuhteiltaan hyvä uros jolla hyvä pää & ilme. Kohtalaiset kulmaukset ja riittävä luusto. Kaunis selkälinja & hännän kiinnitys. Normaalit liikkeet. Hyvä karva. Esiintyy hyvin.

Laatuluokka: ERI     Kilpailuluokka: 4.

1633785.jpg
Andy ja Vesa Keskisen linna. Toisen naama paloi viikonlopun paisteessa

Parasuroskehän jälkeen suuntasimme tourimme viimeiselle osuudelle eli  Tampereelle ja siellä Andyn kotikenneliin Karvinille. Siitä mitä siellä tapahtui ensiviikon blogeissa enemmän.  Kotimatkalle pääsimme klo 17:35 ja muutamien taukojen jälkeen olimme kotona klo 22:40

Andyn kesäkisan uusi vihjekuva on tässä:

1633787.jpg