Andyn neljäs näyttely on käyty. Matkailullisesti reissu meni hyvin. Vatsa kestää autoilua ruuankin kanssa ja koirakavereita tuli nähdyksi. Näyttelypaikkana kasvihuone Tuusniemellä oli ihan ok. Lämmintä riitti, valo oli hyvä ja kehän lattia pitävä. Ainoa miinus paikasta oli hajautettu wc-, ilmoittautumis- parkkipaikka ja näyttelykehän sijainti. Sääliksi kävi häkkien kanssa reissaajia.

Andy sai eilen kunnon lenkityksen että energiat purkautuisivat kahden viikon tupaukkojakson jälkeen. Ennen kehää menoa oli välillä devil- ilmettä ja riehumis-seuran etsintää isännästä. Varsinkin kultsukaveri Ollin näkeminen sai aikaan pienen hepulin. Mutta ylienergisyyden merkkejä oli muissakin samanikäisissä. Andy ei tällä kertaa ollutkaan se ainoa kultainen joka osasi haukkua.

Kehän pienuuden takia 10 junioriurosta kiersivät kehää kahdessa ryhmässä. Andyllä se osio meni hyvin. Joillakuilla muilla ei kovinkaan hyvin. Arvostelut alkoivat sinällään hauskalla episodilla, kun heti alkuun peräkkäin oli matalin ja korkein junnu-uros. Tuomari haki mitan ja mittasi koirat. Molemmat olivat mittojen rajoissa nippanappa ja olivatkin sitten lopulta ottelemassa sijoituksesta.

Andy esiintyi hyvin ja seisoi mallikkaasti koko yllättävän pitkän arvostelun ajan. Tuloksena Andyllä oli tälläkertaa H. Kymmenestä junnu-uroksesta ei kukaan saanut ERI:sta!

Seuraavassa tuomari Marja Talvitien antama arvostelu, jossa joiltakin osin on kirjaajan virhe, mutta näin siinä lukee:
Hyvänkokoinen, kovin voimakas pyöreäkalloinen ja lyhytkaulainen uros. Liian löysät ranteet ja niukat etukulmaukset. Hieman laskeva lantio. Aavistuksen alaskiinnittynyt häntä. Runsaasti löysää kaulanahkaa. Liikkuu löysästi. Hyvä karvanlaatu, mutta ei parhaassa kunnossa. Löysyydestä johtuen palkintosija.

414190.jpg
"Virallinen" näyttely- ja 11 kk kuva 2 h jälkeen arvostelun.
Turkki 105 km:n jälkeisessä näyttelykunnossa, ilman kampaamista

 

Kyllä jos neljän eri tuomarin arvosteluja vertailee, niin täytyy todeta että kauneus, tai tässä tapauksessa komeus, on katsojan silmissä. Ennen liian ylöskiinnittynyt häntä onkin nyt alaskiinnittynyt. Kaula on viimeisimmän kuukauden aikana lyhentynyt ja nahka irronnut :-) Löysistä liikkeistä voisi tietysti olla myös hiukan erimieltä... arvostelulaji on arvostelulaji... mutta tuo viimeinen kohta on kyllä täyttä puppua, eikä siinä ole kyseessä lukihäiriöstä :-) Sinisellä H:lla ollaan kaukana palkintosijoista...

Seuraava näyttely taitaa olla sitten joskus huhtikuulla. Päivä pitenee ja Andyn vapaat lenkit lisääntyvät, joten eiköhän sinne nahkan alle saatane lihaksia täytteeksi...