Dave pääsi eilen ensimmäistä kertaa näyttelykehään. Andy joutui jäämään kotiin viettämään pitkää päivää, sillä Kajaanissa ei turistikoiria sallittu, vaikka eihän Andy olisi ollut mikään turisti, vaan Daven henkinen tuki.

Kajaanin palloiluhalli romahti viime talvena lumen painosta. Siitä viisastuneena siihen pumpataan nykyisin enemmän painetta, josta taas syntyy kammottava vinkuminen. Vaikka melu teki hallista miltei sitämättömän, sen lattian hiekkatomun lisäksi, ei Dave arkaillut itse näyttelyä, vaan kauhun paikka oli se valkoinen töhnä mitä oli maassa. Autosta hyppääminen oli kammotus, kun Dave ei tiennyt mitä aine maassa oli. Kävely lumessa oli veikeän näköistä kun jalkoja piti nostella korostetun korkealle.

Alle 7 kk uroksia oli kehässä kolme. Kaikki baby- boyt olivat melko saman kokoisia ja hyvin varmoja esiintyjiä verrattuna saman ikäluokan girl- laumaan, joita olikin sitten huomattavasti enemmän.
Ainolla ja Davella meni esiintyminen ihan mallikkaasti, vaikka melussa ei tuomarin pyyntöjä juuri kuulunut.

2030775.jpg

Pirjo Aaltonen Davesta:
Reipas luontoinen. Mittasuhteiltaan oikea uros, joka tarvitsee aikaa kehittyäkseen rungoltaan. Hyvät pään mittasuhteet, tyypillinen ilme. Erittäin hyvä pigmentti. Voisi olla hiukan paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä väri. Voisi liikkua pidemmällä askeleella. Hieman ahtaat edestä ja takaa.

Pentuluokka: 3

Aika hassua arvostella 6 kk pentua; tarvitsee aikaa kehittyäkseen. Onko olemassa sen ikäistä valmista?

2030779.jpg

Seuraavana kehässä on Andy kolmen viikon päästä Jyväskylässä ja molemmat sitten tammikuussa Ilomantsissa. Kajaanin tammi-näyttelyssä ei ole pentuja ja muutenkin tulemme boikotoimaan Kajaanin näyttelyitä näyttelyhallin meluisuuden ja maaperän suttuisuuden takia, vaikka muuten olisikin tilava paikka. Ellei sitten tuomarina ole joku todella hyvä englantilainen...

Tulisi se lumi nyt tännekin, että loppuisi koirien mutapaini :-)