303173.jpg

 

Kolmantena adventtina Andy tutustui hyasinttien tuoksuun. Sen tarkka kuono tavoitti tuon jouluisen tuoksun jo nupullaan olevista kukista. Ilmeisesti kukat pitää nostaa kuonokorkeudelta ylemmäksi, ettei niistä tule koiranruokaa.

Andy on oppinut uuden tempun. Jos takaovella väliovi on auki se saa ulommaisen oven avattua itse. Se hyppää ovea vasten ja painaa kahvan tassulla alas. Uutta on myös sisälle tullessa että noustaan ovea vasten katsomaan ikkunasta sisälle. Tietää oven maalausta keväällä…

 

303172.jpg

 

Tonttu jo ikkunasta kurkistaa

 

Eilen lauantaina kävimme kesällä löydetyllä metsäalueella lenkillä. Hienossa vanhassa metsässä kiertää polku joka valitettavasti päättyi suureen hakkuuaukkoon. Andy otti kaiken ilon irti vapaana laukkaamisesta ja kyllä durasellissa energiaa riittää. Puolentoista tunnin metsälenkki ei vielä vienyt juoksemishaluja. Metsässä vastaan tuli myös antenneilla varustettu jäniskoira. Onneksi siinä vaiheessa Andy oli jo hihnassa, ettei lähtenyt kauko-ohjatun jäniksen kerurin mukaan.

Loppuvuoden Andylla on päivisin seuraa sillä Sirkan loma alkoi perjantaina. Kun joulusta ja uudesta vuodesta selvitään alkaakin Kajaanin koiranäyttelyn odotus. Mutta ensin se joulu. Kukahan on ollut perheen kiltein ja saa eniten lahjoja? Niin ja parhaan todistuksen syyslukukaudesta?

303171.jpg

Hajusintti tuoksuu hyvälle, mutta miltähän se maistuu?