Andyllä oli eilen lauantaina näyttely Tohmajärvellä, siitä päivityksen lopussa.

Vappu meni takatalven merkeissä. Viikoittaiset metsälenkit saivat uuden käänteen kun Andy keksi että hän voi huidella ihan missä itse haluaa. Ken ties jokin keväinen tuoksu aiheutti tämän päähänpiston. Myös tutuksi tullut maasto edes auttoi omien retkien tekemiseen. Kun luonto vei Andyä niin vihellykset ja kutsut (ja ärräpäät) kaikuivat kuuroille korville. Onneksi metsää riitti ettei Andyn seikkailu vienyt tielle. Susia alueella ei luultavasti ole...No, eihän karkumatka ollut kovin pitkiä, mutta yhteys ulkoiluttajiin oli kuitenkin kadoksissa. Andy sai määrittelemättömän ajan kotiarestia, joka ei kuitenkaan kestänyt kuin kaksi vuorokautta. Nyt vapaana lenkkeilyä siirretään uusille alueille, ettei Andy olisi liian varma siitä minne mennään.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

568263.jpg
Kultainen kuvassa

 

568355.jpg
Kevätpurot ovat pikkupoikien mieleen

Aivan kuin Tohmajärven koiranäyttelyn järjestäjät olisivat lukeneet edellistä blogia, sillä eilisen näyttelyn arvostelu alkoi vasta klo 13:30 ja sekin hiukan myöhässä. Tällä kertaa näyttelyyn ei tarvinnut lähteä kukon kiekaistessa.
Kultaisia junnu-uroksia oli kolme. Tuomarina oli Saija Juutilainen. Andyä vaivasi taas kehässä vetäminen ja kun tuomari katsoi liikkeitä vain ympyrän kierrossa, korostui Andyn kallistuminen vasemmalle ja etuliikkeet olivat todella huonoja. Kehuja Andy sai hyvästä lihaskunnosta, luonteesta ja kauniista turkista.
Laatuluokasta Andy sai EH ja kilpailuluokassa sijoitus 2. Junnujen voittaja saavutti sertin, joten huonolle ei hävitty :-)

Valitettavasti kehätoimitsijan käsiala oli niin epäselvä, ettei arvostelusta saa oikein mitään selvää, mutta seuraavassa se mitä siitä irti saa:

Saija Juutilainen: 14 kk mittasuhteilla ja -------miellyttävä -----, joka esitetään oikeassa lihaskunnossa---. hyvin ----- ilmeinen, hieman vielä kapealinjainen pää. Hyvä purenta ja pigmentti. ---- kaula ja selkälinja. Etuosa voisi olla paremmin kulmautuneet. Seisoo edestä "ranskalaisittain". Hyvät --pe----t ---- ja erinomainen karvan laatu. Hyvä lihaksisto, liikkuu ---- --- sivupuolelle, edestä vielä  ---- löysästi ja astuu takaa ristiin. Erinomainen luonne.

Tuon verran arvostelusta sai selville ja sekin arvaamalla.. Kyllä näyttelyistä pitäisi saada ymmärrettävä arvostelu, tarkoituksenahan on arvosteluttaa koira, eikä tuomari sano omistajalle ääneen havaintojaan. Ja näyttelyarvostelu on koiran omistajalle tuote josta maksetaan!

Seuraavan kerran Andy kiertää kehää 1,5 viikon päästä Suonenjoella ja kuun lopulla Sulkavalla.  Kummeille tiedoksi, olisi kyyti tarjolla S-linnasta näyttelyyn. Tässä välissä treenataan ahkerasti ympyrän kiertoa, paikoillaan seisominen on jo hallussa. Eilenkin asento löytyi ilman asetteluja.

Andy heitti tänään talviturkin. Järviretkellä Andy kahlasi rantavedessä ja keikkui kivillä. Lopulta se arvioi voimansa väärin ja koetti hypätä 4 metrin matkan kiveltä laiturille ilman vauhtia...

 

77757.jpg
Kuva tasan vuoden takaa. Andy on juuri muuttanut Kontiolahdelle