Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt nyt kolmisen viikkoa. Huomenna torstaina on Andyllä toiset rokotukset ja siitä kaksi viikkoa koiruus saavuttaa "yhteiskunta" kelpoisuuden. Lähiympäristöstä on jo tullut koiratuttavuuksia jotka Andy olisi halunnut haastaa leikkiin. Elokuussa Joensuussa alkavat noutajayhdistyksen koirakoulut jonne olemme ajatelleet viedä Andyn. Perustaitojen oppiminen on hyvässä vauhdissa vaikka välistä tuntuu, että kaikki opittu unohtuu hetkessä. Kahden hammastelemattoman päivän jälkeen saattaa seurata hammastelupäivä ja viikon sisäsiisteyden jälkeen pissilammikko lattialle. Niissä yleensä vika on kaksijalkaisissa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

118053.jpg

Andyn juhannus

 

Autossa Andy on opetellut matkustamista kaltereiden takana tavaratilassa. Ensimmäisellä tavaratila matkalla alku-ulkoilutus jäi vähiin ja seurauksena oli torttujen vääntö autoon. Sisäsiistinä koirana Andy päätti syödä tekosensa. Seuraavalla ja pidemmällä matkalla iski meritauti ja tavaratilaan hankittu kumimatto joutui vesihuuhteluun. Paluukyyti onnistui jo sitten paremmin samoin lyhyempi ja mäkisentien retkikin.

 

Kasvu Andyllä on ollut reipasta. On jopa havaittavissa että pääkoppakin on kasvanut ja antanut tilaa aivojen kasvulle. Andyn oppimista on tuettu erilaisilla virikkeillä. Ainon johdolla Andy on opetellut koti-aglityradalla takapihalla. Lankulla kävely onnistuu ohjatusti ja joskus myös ohjaamatta. Lankku soveltuu usein myös puruluukäyttöön.

 

118049.jpg

Andy lankulla, hai lymyää lähistöllä

 

Kontiolahden ensimmäisen tattikoiran koulutus on aloitettu. Ensimmäisten harjoitusten tarkoitus on sisäistää kehotus: Etsi! Pihan reunaan nousseet ensimmäiset kantarellit otettiin sienikoirakoulutukseen. Kantarellin viereen laitettiin herkkupala ja komennolla: Etsi, Andy sai mennä sen luo ja istuutua ennen kuin sai makupalan. Muutaman toiston jälkeen tehtävää vaikeutettiin ja sientä siirrettiin ja herkku laitettiin koiran näkemättä. Ohjailun avulla sieni löytyi mutta ohjaajan herpaantuminen johti siihen että herkkupala jäi maahan ja kantarelli oli syöty. Seuraavana aamuna Andy keksi itse uuden pintaan nousseen kantarellin ja söi sen siliän tien. Ehkä tattikoulutus kaipaa hiomista tai ainakin oikeita tatteja.

 

118050.jpg

Andy lankulla omatoimisesti

 

Andyn energian puuskat kulminoituvat tällä hetkellä ilta kahdeksan jälkeen, jolloin seuraa yleistä riekkumista, kovakorvaisuutta ja kurittomuutta. Yleisen järjestyksen parhaaksi palauttajaksi ovat yllättäen osoittautuneet suuret jumppapallot. Tv:n katseluun syventyneen perheen häirintä keskeytyy välittömästi kun pallo lähtee liikkeelle. Niillä vaikuttaa olevan Andyn silmissä suurempi auktoriteetti kuin kenelläkään muulla.

 

118052.jpg

Andy I McKoira

 

Andyn neljä ensimmäistä legoa on jo vaihtunut, seuraavatkin ovat jo heiluvia. Terävien kulmanaskalien vaihtumista odotellaan toivossa että hammastelu loppuisi, vähentynyt se on jo nyt jonkin verran.