Andyn näyttelykausi starttasi eilen Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä. Seuraavat 4 kuukautta Andy on nuorten luokassa, jonne ennestään kovat kilpailijat ovat myös vanhenneet.

Tien päälle lähdettiin klo 5:50 ja Paviljongin pihassa oltiin klo 9 jälkeen. Suurinta harhailua matkalla syntyi kun etsittiin sisään menoa halliin. Yhtään opastetta ei sen puolen P-paikalla ollut joten liikenteenohjaajat saivat opastaa näyttelyyn tulijoita.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Papereidentarkastus ruuhkautui hiukan kun ihmiset kaivelivat vasta tiskillä rokotustodistuksia. Aino oli ehtinyt jo sisään katselijoiden ovesta ja oli vastassa. Heti sisällä Andy joutui tunnistemerkinnän pistotarkastukseen kun seisoskelimme sivummalla. Onneksi tatuointi kulkee aina mukana.

 

Sisällä oli jo ennen klo 10 täysi hälinä päällä ja ruuhkaa kiitettävästi. Näyttelyhäkki jätettiin suosiolla autoon. Läheltä kultsukehää löytyi rauhaisa seinän vierus joten meni se odottelu siinäkin. Parasta kuitenkin oli että oltiin lähellä päälavaa jossa Aino kävi katsomassa koiratanssia ja pelastuskoiranäytöstä.

 

Nuoria uroksia oli 7 joista saapuvilla 6. Alkuhäsässä edellä oleva "kennelsukulainen" sai Andynkin hermostumaan jonkin verran joten liikkeelle lähdössä vanha veturi pääsi valloilleen ja minkäs teet kun ei kehässä voi riuhtaista ja karjaista. Onneksi se oli vain yksi kierros.

 

1072629.jpg

Reilulla liikkeellä yli liukkaiden parkettien

 

Henkilökohtaisen osuuden Andy hoitikin sitten mallikkaasti vaikka todella pitkän arvosteluosuuden liikkumattomuus alkoi vaatia asennon muuttamisia. Ihmetellen seurasimme kuinka edellä olevat kilpailijat eivät noudattaneet tuomarin vaatimia liikkeitä tarkasti, vaan sovelsivat jopa niin että tuomari yritti kolmeen kertaan saada tahtoaan läpi. Syynä siihen oli että keskilattia oli kivipinnalla ja matot reunoilla, joten tuomarin kolmion kierto olisi pitänyt suorittaa liukkaan alueen ylitse. Andy taisikin saada lisäpointsit kun menin sen kanssa rohkeasti juuri niin kuin tuomari vaati. Luotin että jäällä harjoittelu ja parketilla pallon pelaaminen olivat luoneet hyvä tasapainon eikä Andyllä ollut pienintäkään ongelmaa liikkeiden kanssa. Myöhemmillä luokilla koirat saivat käyttää mattoja kun tuomari sen osoitti.

 

Tuomari suoritti kyllä pitkän ja perusteellisen arvioinnin. Luultavasti ilta on ollut jo pitkällä kun liki 100 kultaista noutajaa oli arvosteltu.

 

Bruno Facq Andysta vapaasti suomentaen:

Kaunis pää hyvällä pigmentillä. Suloinen ilme. Hyvä kaula. Erinomainen ylälinja. Toivoisin paremmin kiinnittyvää häntää. Toivoisin parempia etu- ja takakulmauksia. Virheetön luusto ja jalat. Virheetön rintakehä. Hyvin esitetty, mutta turkin kunto ei paras mahdollinen. Iloiset liikkeet, mutta ahdas takaa ja ylälinja irtoaa liikkeissä.

Nuo: EH      Nuk: 4.

 

Eli perinteinen EH-sarja saa jatketta nuorten puolellakin. Kieltämättä vastassa oli kolme jo aikuisen mitoissa ja massassa olevaa joilla kaikilla taitaa olla jo sertejä plakkarissa, joten ei niin huonosti Andylta. Eniten mietityttämään jäi tuo turkin kunto. Se oli kiiltävä, puhdas ja kiinteä, mitähän sille pitäisi seuraavaan näyttelyyn tehdä? Ainoa ero muihin turkissa on nuo laineet jotka kestävät suorana n. 1 tunnin föönauksesta.

 

1072628.jpg

Sijoitukset jaettu on aika näyttää todelliset luonteet...ei se ykköselläkään aina hyvin mene

 

Suurilla markkinoilla kun oltiin, niin näyttelyn jälkeen käytiin ostamassa Andylle ne husky- valjaat. Kohta pukki ei tarvitse petteriä vaan Kontiolahden väliasemalla reen eteen pistetään mustakirsuinen Andy, joka voi olla asiasta eri mieltä…

 

1072634.jpg
Ai mä hiihdän vai ?