Andyn blogi on viettänyt tässä miltei kuukauen hiljaiseloa. Parin viikon aikana Andy on uinut, potenut toisen vatsataudin ja etsinyt kadonnutta sähköpostia.

Tuo sähkö posti juttu lienee kertomisen arvoinen:

 

Kolmisen viikkoa sitten isäntä istui takkahuoneen tapaisessa surffaten internetissä. Yks kaks läppärin näyttö tummeni, joka tapahtuu yleensä siinä vaiheessa kun kone siirtyy käyttämään akkua. Muutamaan lähimpään pistokkeeseen koneen siirto ei tuonut kadonnutta virtaa, joten syytä oli etsittävä sulaketaulusta. Proppuhan sieltä oli palanut, ei muuta kuin uutta tauluun. Pienen hetken virtaa löytyi kunnes taas himmeni. Samassa ulkoa alkoi Andyn raivoisa haukku. Sieltähän se syy sulakkeiden palamiseen löytyi. Koira oli keksinyt terassin kivijalassa olevan sähkön jakorasian ja nakertanut pihavalaisimelle menevän johdon metallipinnalle. Sulakkeen uusiminen siis täräytti koiraa kuonoon tai sai aikaan valokaaren. Kyllä oli siis henkikulta Andyllä häntäkarvan varassa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

814667.jpg

Andy on brassien kannattaja, mutta sileään turkkiin asti fanius ei riittänyt

 

Uiminen on tätä nykyä Andyn suosikkiliikuntamuoto. Koira kroolaa parikymmentä minuuttia ihan omia aikojaan. Isännän uimataitoihin Andy ei taida luottaa, sillä se ui sen perässä ja mieluusti tassunkoskettaman päässä.

 

Andyn näyttelyrundi jatkui tänään kotikentällä eli Joensuun kansallisella kilpailulla Pärnävaaralla. Mukavinta lähinäyttelyssä on se, ettei tarvitse ajaa satoja kilometrejä, mutta surkeinta tänään se, että näyttely oli surkeinten järjestetty ja kallein. 32 € osanotto, 2 € parkkimaksu (tai paremminkin kaaos), 5 € näyttelyluettelo ja 5 € emännän sisäänpääsymaksu. Näyttelyalueena kuivan kuuma hiekkainen hiihtostadion. Joensuusta kun olisi löytynyt keskustasta näyttelyyn vihreitä kenttiä ja yleisöäkin näyttely olisi vetänyt enemmän.

Onneksi aamupäivällä olosuhteet olivat siedettävät kun lämpötila pysyi 20 asteessa. Voi vain kuvitella tuon autiomaan, kun mittari on +26. Tai vastaavasti jos vettä tulee taivaalta. Siinä on karvat ravassa.

 

814665.jpg
Keskellä erämaata, vihreitä keitaita, tuomareille

 

Kehässä kuitenkin meni melko mukavasti. Junnu-urosten voiton nappasi ainoalla ERI:llä Olli tuosta lahden takaa. Olli oli kolme kuukautta kotonaan "kasvamassa" ja heti tuli tulosta. ONNEA!

 

Hans Lehtinen Andystä:

 

Kaunislinjainen keskikokoinen uros. Erittäin hyvä pää ja ilme. Kaunis kaula, hyvä ylälinja. Sopiva luusto, hieman korkea kinner, muuten hyvä takaosa. Hyvin kannettu häntä. Karvapeite saisi olla n(s)uorempi. Hyvä askel, runko tällä hetkellä litteä. Täytyy saada enemmän massaa.

 

Laatuluokka: EH   Kilpailuluokka: 3

 

814664.jpg
Kauniit päät

 

Muuten ihan hyvä arvostelu, mutta hiukan ihmetyttää tuo nuoremman karvapeitteen hankinta? Andyllä ei ole karvanlähtöä vaan hyväkuntoinen turkki, mutta miten saada nuorempi karvapeite??? Ajetaanko kaljuksi? Uudelleen luettaessa se taitaakin olla: saisi olla suorempi. Mutta rotumääritelmä sallii laineikkaan karvapeitteen.

Sekin näissä Andyn arvosteluissa ja ERI:n saamattomuudessa on jännää, että samaa syytä ei ole kahta kertaa, kuten esim tuo pään muoto oli viimeksi tuomarin silmätikku ja nyt se oli kehuttu kohde...

 

Huomenna Andy jatkaa kotikenttänäyttelyä. Pärnävaaralla on kansainvälinen kisa. Valitettavasti Andy ei pääse tänään uimaan, ettei föönit mene sekaisin :-)