Pentu oli siis löytynyt. Seuraavaksi pohdinnan aiheeksi perheessä tuli, mikä koiralle nimeksi. Pennunvaraus hötäkässä jäi kysymättä kenneliltä, mikä pentue aakkosissa olikaan vuorossa. Sähköpostitse selvisi että X tai Z, aakkosten hankalimmat kirjaimet jos ei oteta huomioon Å:ta. Kennelille otettiin nimiehdotuksia vastaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Yhden illan keksimme kyseisellä kirjaimella alkavia nimiä, jotka sopivat koiralle. Hyvänä apuna toimi wikipedia, sillä pitäähän nimellä olla taustaa. Kennelliiton jalostussivuilta tarkistimme, ettei Karvinin koirilla ollut jo ennestään vastaavia nimiä.

 

Omiksi suosikeiksi nousi X-man, Xerox, Zidane, Zeus jr ja muutama moni muu. Kenneli antaa viralliset kirjanimet, mutta käyttönimen pitääkin sitten olla sellainen että kun sen huutaa ulkona 50 kertaa peräkkäin tuntuu se vielä järkevältä…

 

Sirkan käyttönimen kärkeen on noussut Ukko, kun taas me Ainon kanssa emme oikein miellä sitä kultaiselle noutajalle sopivaksi. Meistä se on pystykorvan nimi ja miltä se kuulostaa naapureiden korvissa jos emäntä huutaa rappusilta: Missä se ukko taas luuhaa? tai älä Ukko siihen kaki!

 

Minun ehdotukseni oli Romo, mutta Ainon mielestä sen nimen väärin kuuleminen antaa hiukan huvittavan kuvan uroskoiralle. Aino on sitä mieltä että käyttönimi annetaan sitten kun tiedämme virallisen nimen. Ei yhtään huono ajatus

 

63313.jpg

 

Nimeen liittyen olemme jo valinneet tulevalle perheenjäsenelle kummeja. Kirsi ja Tero Savonlinnasta ovat jo ykköskummit. Kummien valinnan taustalle ei ole mitkään kristilliset ajatukset, vaan koiranhoidolliset ;-)