Andy kasvaa kohisten kuivasta kesästä huolimatta. 16 päivä tuli 5 kuukautta kuukausina mitattuna ja jos mitataan viikoissa niin 22 joka taas jaettuna neljällä on 5,5 kk:tta. Kumpi laskutapa sitten on kennelliiton hyväksymä?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

160978.jpg

Karvin Xavier 5 kk

 

Liityimme Pohjois-karjalan noutajakoirayhdistykseen. Yhdistyksen järjestämä koirakoulu alkaa syyskuun 5 päivä Salpakankaan varikolla jonne viemme Andyn oppimaan keskittymistä ja tekemisen riemua toisien samanmoisten joukkoon.

 

Menneenä sunnuntaina kävimme Andyn kanssa Jaamankankaalla leikkimässä piilosta. Aluksi Andy sai nähdä kun Aino meni piiloon katajapuskien ja puiden taakse. Sitten hommaa vaikeutettiin lähtemällä toiseen suuntaan kuin Aino. Kun Aino oli piiloutunut vietiin Andy lähtöpaikalle. Aluksi se kokeili löytää Ainon vanhasta muistista ja piilosta, mutta sitten se keksi että maasta löytyy hajujälki jolla se löytää etsittävän. Metrin tarkkuudella jälkiä seuraten se sitten menikin Ainon piilolle. Lyhyellä metsäretkellä se oppi että nenää voi käyttää muunkin kuin raatojen etsintään vaikka kyllä se löysi sellaisenkin. Keskellä kuivaakin kuivempaa kangasta sen suuhun ilmestyi kala. Uskomaton nenä ja koira!

 

160982.jpg

6lk ja 5 kk

 

Andy on saanut lisää riehumistilaa kun aitasimme suurimman osan takapihasta. Se onkin saanut sisällä riehumisen loppumaan miltei kokonaan. Terävien maitohampaiden vaihtuminen on onnellisesti takanpäin, ilman hammaslääkäriä. Nyt riehumisen seurauksena ei tule enää ihoon reikiä vain pelkkiä mustelmia ja nekin tulevat siitä kun Andy pitää hellästi kädestä kiinni ja uhri vetää kätensä pois.

 

160979.jpg

Ainon ja Andyn koirakoulu: Esteen ylitys

 

Koulujen alkaminen toi Andylle pitkät päivät. Ensimmäiset viikot ovat onnistuneet hyvin. (Pitää koputtaa puuta). Yksin olo onnistuu Andyltä enemmän kuin hyvin, samoin rakkokin on kestänyt yli 4 h yksin olot. Lähiaikoina muutaman päivänä yksinolo saattaa venyä jopa n. seitsemään tuntiin. sen arvaa millaisen ydinlatauksen sellainen nukkuminen tuo nuorelle koiralle…

 

238231.jpg